WIELOPAK: Sok naturalny z Malin 3x500 ml
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
HERBAL MONASTERIUMmalina 3 x 500 ML
Nie zawiera substancji słodzących i cukru
Nie zawiera sztucznych barwników
Nie zawiera konserwantów
Składniki: 100% sok z malin (Rubus idaeus), kwas L-askorbinowy (źródło witaminy C)
Herbal Monasterium Malina to 100% naturalnego soku z wysoką zawartością witaminy C. Prozdrowotne właściwości maliny są powszechnie znane i udowodnione w licznych badaniach naukowych. Picie soku z malin, wspierającego działanie układu odpornościowego, jest szczególnie zalecane w okresie jesienno-zimowym. Sok z malin nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, substancji słodzących i cukru.
Malina właściwa (Rubus idaeus L.) jest jedną z najbardziej cenionych roślin uprawnych, występującą dziko w Europie i Azji. Malinę cenimy przede wszystkim za walory smakowe owoców, mających szerokie zastosowanie w zdrowej, dietetycznej kuchni. Prozdrowotne właściwości malin były znane już w starożytności. W polskiej medycynie ludowej owoce malin wykorzystywano m.in. jako środek napotny, przeciwzapalny i przeciwgorączkowy. Współcześnie cenimy maliny głównie za wysoką zawartość witaminy C, witamin z grupy B i licznych mikroelementów. Świeże owoce, soki i przetwory z malin są zalecane jako stały element zdrowej diety zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
HERBAL MONASTERIUM MALINA 500 ML – suplement diety w okresie jesienno- Zimowym
Maliny to bogate źródło witamin i składników niezbędnych do wsparcia prawidłowego funkcjonowania organizmu. Oprócz wysokiej zawartości witamin, owoce malin zawierają szeroką gamę mikro- i makroelementów:
Potas (K) – niezbędny elektrolit, regulujący gospodarkę energetyczną,
Wapń (Ca) – wzmacniający układ kostny,
Magnez (Mg) – wspierający działanie układu nerwowego,
Cynk (Zn) – wpływający na pracę układu odpornościowego,
Miedź (Cu) – zwiększająca odporność, usprawniająca pracę układu krwionośnego,
Żelazo (Fe) – niezbędny składnik hemoglobiny, stymulujący odporność organizmu i redukujący zmęczenie.
WŁAŚCIWOŚCI
Najnowsze badania naukowe potwierdzają wiedzę znaną już naszym babciom. Maliny są od dawna stosowane jako naturalne wsparcie diety osób borykających się z obniżoną odpornością, w tym dzieci i dorosłych podatnych na sezonowe przeziębienia. Regularne picie soku z malin – oddzielnie lub jako dodatek do napojów np. herbat – wzmacnia naturalną odporność organizmu.
- Owoce malin to prawdziwa bomba witaminowa (C, PP, A, E, B1, B2, B3), która może być niezbędnym wsparciem dla osób szukających naturalnych metod wzmocnienia organizmu.
- Na uwagę zasługuje wysoka zawartość polifenoli, które działają przeciwutleniająco – czyli hamują powstawanie tzw. wolnych rodników, odpowiedzialnych m.in. za uszkodzenia błon komórkowych.
- Składniki owoców malin wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwdrobnoustrojowe.
- Szczególne działanie przeciwwirusowe, udowodnione licznymi badaniami, wykazuje kwas elagowy – polifenol występujący w owocach malin.
- Spożywanie owoców malin jest korzystne dla układu pokarmowego. Wysoka zawartość błonnika chroni żołądek i wspiera jego działanie.
Włączenie do codziennej diety soku z wyselekcjonowanych owoców malin (z wysoką zawartością witaminy C) może być skutecznym wsparciem organizmu w walce z osłabieniem, zmniejszeniem odporności i niedoborem wybranych witamin oraz minerałów.
Zalecane spożycie
25 ml dwa razy dziennie (50 ml na dobę - 5 łyżek). Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Płynna postać ułatwia wchłanianie.
Warunki przechowywania
Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej, nie przekraczającej 25ºC, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 21 dni. Produkt pasteryzowany.
uwagi
Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć. Ze względu na zawartość naturalnych składników – kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Nie ma to żadnego wpływu na jakość i działanie produktu.
Literatura:
1. Alicja Baranowska, Katarzyna Radwańska, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała,Iwona Mystkowska.Właściwości prozdrowotne owoców maliny właściwej(Rubus idaeus L.). Probl Hig Epidemiol 2015, 96(2):406-409.
2. Marta Doroszko, Katarzyna Janda, Karolina Jakubczyk. Kosmos Problemy Nauk Biologicznych 2018(t.67),nr 2(319),str.415–423.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.