WIELOPAK: Sok naturalny z aloesu 3 x 500ml Herbal Monasterium
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
HERBAL MONASTERIUMALOES 3 x 500 ML
Nie zawiera substancji słodzących i cukru
Nie zawiera sztucznych barwników
Nie zawiera konserwantów
Składniki: 100% sok z aloesu (Aloe vera), regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Suplement diety Herbal Monasterium Aloes to w pełni naturalny, stuprocentowy sok z aloesu, wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych liści aloe vera. Spożywany regularnie w określonych dawkach pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu odpornościowego organizmu, wspiera oczyszczanie organizmu z toksyn, korzystnie działa na procesy trawienia i kondycję skóry. Sok z aloesu nie zawiera cukru, sztucznych barwników, słodzików ani konserwantów.
Aloes zwyczajny, zwany również aloe vera, to roślina występująca naturalnie w krajach śródziemnomorskich, na wschodzie Afryki, Półwyspie Arabskim oraz w Chinach. W Polsce uprawiana jest w szklarniach. Aloes zawiera w sobie około 270 składników, z których znaczna część jest ważna dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W składzie tej rośliny można więc znaleźć błonnik pokarmowy, kwasy tłuszczowe, polisacharydy, antrachinony, enzymy, witaminy (A, C, E, B12, kwas foliowy), a także minerały, takie jak wapń, miedź, selen, magnez, cynk, potas i sód.
HERBAL MONASTERIUM ALOES 500 ML – DLA ZDROWIA I DOBREGO SAMOPOCZUCIA
Suplement diety Herbal Monasterium Aloes został wytworzony ze starannie wyselekcjonowanych liści rośliny aloe vera. Spożywany regularnie w odpowiednich ilościach, wykazuje pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Preparat rekomendowany jest w celu suplementacji diety w okresach osłabienia układu odpornościowego. Płynna forma zapewnia szybki początek działania.
WŁAŚCIWOŚCI
Działanie suplementu Herbal Monasterium Aloes opiera się na obecności w składzie 100% soku z liści rośliny aloe vera. Według licznych badań i doniesień naukowych, roślina ta:
- ma działanie antyoksydacyjne – w aloesie znajdują się m.in. enzymy, związki fenolowe, flawonoidy, witamina E oraz witamina C, które chronią komórki oraz tkanki przed utlenianiem, a także obniżają ich narażenie na stres oksydacyjny,
- stymuluje naturalną odporność organizmu – suplementacja aloesem zwiększa żywotność komórek odpornościowych oraz poprawia ich skuteczność w walce ze szkodliwymi drobnoustrojami,
- reguluje poziom glukozy – zawarte w aloesie fitosterole zwiększają poziom insuliny, zaś polisacharydy wykazują właściwości hipoglikemiczne,
- korzystnie wpływa na stan skóry – występujące w aloesie substancje biorą udział w wytwarzaniu niezbędnego dla zachowania jędrnej i elastycznej skóry kwasu hialuronowego, a także przyspieszają gojenie się ran,
- pozytywnie wpływa na funkcjonowanie przewodu pokarmowego – pomaga pozbyć się często występujących dolegliwości trawiennych, m.in. dzięki obecności substancji ułatwiających trawienie tłuszczów oraz alkoholu,
- ma właściwości antydrobnoustrojowe – znajdujące się w aloesie antrachinony hamują namnażanie się bakterii, a także utrudniają wnikanie w głąb organizmu wirusów czy grzybów.
Należy pamiętać, że prawidłowe funkcjonowanie organizmu zależy głównie od prawidłowej diety oraz zdrowego trybu życia. Stosowanie suplementu Herbal Monasterium Aloes nie może być traktowane jako ich zamiennik.
Zalecane spożycie
25 ml dwa razy dziennie (50 ml na dobę - 5 łyżek). Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Płynna postać ułatwia wchłanianie.
Warunki przechowywania
Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej, nie przekraczającej 25ºC, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 21 dni. Produkt pasteryzowany.
uwagi
Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć. Ze względu na zawartość naturalnych składników – kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Nie ma to żadnego wpływu na jakość i działanie produktu.
Literatura:
1. Ewa Cieślik, Kinga Turcza.Właściwości prozdrowotne aloesu zwyczajnego Aloe vera (L.) Webb. (Aloe barbadensis Mill.) Borgis Post Fitoter 2015;(16)2: 117-124.
2. Marzena Matejczyk, Aleksandra Golonko, Ewelina Chilmon.Aloe vera- wybrane właściwości biologiczne.Budownictwo i Inżynieria Środowiska 8 (2017) 191-195.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.